gbox_leden



Jawa kolem světa 2: dobrodružství pokračuje i na stránkách knihy

Pavel Suchý a jeho Jawa, to už je dnes legendární dvojice, kterou si lidé oblíbili během jejich společné cesty kolem světa. Když na dobrodružnou pouť vyrazili, datoval se rok 2013. O tři roky později byli na cestě znovu. Jiná Jawa, jiný kout světa a jiné výzvy, o kterých si můžete přečíst v nové knížce Jawa kolem světa 2 – příběh Dinga.

Kapitoly článku

Proč zrovna příběh Dinga? Dingo je jednak psovitá šelma pobíhající australskými pustinami, která je hluboce zakořeněná v kultuře domorodých Australanů, a pak také speciál se základem v Jawě 638, který si Pavel na cestu připravil. Cestu, která se začala rodit hluboko v porevolučních letech při čtení historických cestopisů doktora Potužníka. V tu dobu Pavel ani netušil, že na australskou půdu vůbec kdy vkročí, natož že její krásy pozná, podobně jako pan Potužník, ze sedla československého motocyklu.

Nakonec se to povedlo a stejně jako první dobrodružství jste i to druhé mohli sledovat na našich stránkách. Nyní si ho můžete dopřát znovu, v rozšířené podobě, pěkné knižní vazbě s barevnými fotkami a se spoustou doplňujících informací. Pro ty, kteří vlastní první knížku, netřeba dál představovat. Kdo si jí užil, může rovnou kliknout na tlačítko objednat na konci článku a těšit se na poutavé a zábavné čtení nesoucí se ve stejném duchu.

Stejné tlačítko bych doporučil stisknout i lidem, kteří prvotinu nečetli a třeba se vůbec nezajímali o Pavlovo cestování. K nim částečně patřím i já. O Jawě, co objela svět, jsem sice věděl, nikdy víc jsem ji ale nesledoval. Až se mi dostala do ruky „dvojka“, já se začetl a odkládal jsem jí jenom stěží. Styl, jakým Pavel vypráví o svém dobrodružství, vás vtáhne do děje a nepustí. Neunudí vás nekonečné popisování odkud kam se jelo, místo toho se dočkáte odlehčeného, vtipného vyprávění s ironickými a sarkastickými komentáři. Vše občas zpestří autorovo zamyšlení nad místní situací, životním stylem Australanů, nebo technický komentář, který si přečtete se stejnou chutí jako zbytek knížky.

Nezbývá mi nic jiného, než tuhle pevnou šitou vazbu s formátem C5, 264 stranami, 127 barevnými a 8 černobílými fotografiemi doporučit. Necelých 28 000 kilometrů napříč Austrálií a Tasmánií bez GPS vám za necelé čtyři stovky dokáže příjemně zpestřit zimní přestávku a závěrečný výčet „co a jak zařídit“ třeba odstartuje tu vaši cestu.

  1. Objednávky do ČR je možné provést níže přes formulář.
  2. Objednávky na Slovensko je nutné uhradit pouze převodem na účet, dobírka není možná. CZ4520100000002900421790; FIOBCZPPXXX: 15,5 Eur knížka + 11,2 Eur za přepravu, tedy 26,7 Eur předem na účet.

Objednejte od Pavel Suchý

Jawa kolem světa 2 - Příběh Dinga

Australskou pustinou vstříc tasmánským pralesům. 27 925 extrémních kilometrů s Jawou 350/638, 264 stran

390Kč
Kusů:




Informace o redaktorovi

Honza Zajíček (Odebírat články autora) - Výška redaktora: 183 cm

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
jets přispěl 0.5 Kč
KozelCH přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz


TOPlist