europ_asistance_2024



Hory a zatáčky - nový titul na trhu

Možná jste si už na výstavě Motosalon všimli nové zajímavé publikace, která zaujme už svým názvem. Hory - a především hustota kvalitních zatáček v nich - jsou pro motorkáře přeci něco jako svatý grál. No, a tohle víc než stostránkové povídání, doplněné pěknými obrázky, je hlavně o tom, kde nejlepší hory a zatáčky hledat.

Spíš než Hory & zatáčky vám možná něco řekne název Alpský motorkářský průvodce, což je projekt, který vzniku nového periodika předcházel, a stojí za ním stejný člověk. Vydavatel Petr Fryč je už řadu let vášnivým moto-cestovatelem a mimo jiné i autorem řady článků na tomto webu. Jeho Alpský motorkářský průvodce patří svým nákladem mezi hodně populární cestovatelské příručky, ale teď zkrátka přišel čas to celé posunout někam dál.
Vznikl tak větší formát s novým názvem, který se kromě zajímavých tipů na parádní svezení věnuje i dalším příbuzným tématům. V prvním čísle je to například rozhovor s Ondřejem Klymčiwem o jeho úspěšné premiéře na Dakaru, novinky ze světa navigací, pojednání o bezpečném motooblečení, nebo praktické rady, jak vlastně vypadá správný průjezd zatáčkou.
Hory & zatáčky jsou ale především o mototuristice, takže chybět nesmí ani cestopisy z více či méně dobrodružných výprav po Evropě. Podobně jako náš web, i nový časopis je otevřený všem přispěvatelům, takže pokud máte v šuplíku nějaké poutavé vyprávění z cest, neváhejte se o ně podělit se čtenáři Hor & zatáček.
V hlavní části magazínu pak najdete přehled vybraných horských silnic Rakouska, Itálie, Švýcarska a okrajově také Francie. Popis těch nejzáživnějších úseků je vždy doplněn mapkou a redakčním hodnocením, a to nejen z hlediska četnosti zatáček, ale také kvality povrchu, okolního výhledu nebo míry rizika.
Magazín Hory & zatáčky bude zatím vycházet dvakrát ročně, a v závislosti na zájmu čtenářů se po nějakém čase možná stane čtvrtletníkem. První číslo už je na pultech českých a slovenských motoshopů za 98 Kč / 4,50 EUR. Další má vyjít v říjnu tohoto roku.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 186 cm

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):


TOPlist