reline_unor



Erzberg rodeo 2009

Za necelé dva měsíce se příznivci extrémního endura setkají nad rakouským městečkem Eisenerz na 15. ročníku Erzbergrodea.

Kapitoly článku

Pro fanoušky veškerých jednostopých offroad disciplín netřeba představovat, pro ostatní jen krátce:

Jde o největší akci svého druhu v Evropě a dost možná i na světě. Cílem je z 1500 účastníků vybrat během dvou dnů 500 nejrychlejších a ty pak v den třetí vypustit na trať pekla zvaného Red Bull Hare Scramble.
Zde mají jezdci čtyři hodiny na absolvování trati, kterou byste nechtěli jít ani pěšky...když je dobrý rok, do cíle jich v limitu dorazí cca 40. Nebo taky méně. V minulosti zvítězila jména jako Cyril Despres, David Knight, Chris Pfeiffer nebo třeba Juha Salminen, poslední dva roky dominuje polák Taddy Blazusiak.
Náročnost trati vyžaduje perfektní fyzickou připravenost a dokonalé ovládání stroje, velkou výhodou je trialová průprava jezdce. Letos, stejně jako v minulých letech, potkáte na startu mnoho známých jmen, kromě výše zmiňovaných také třeba mnohonásobného mistra světa v trialu Dougieho Lampkina nebo dřívějšího závodníka MotoGP a účastníka dakarské rally Jurgena van den Goorbergha . A také téměř 40 čechů, kteří jsou letos čtvrtou nejčetnější národností startující v tomhle monstrózním podniku.
Nicméně Erzbergrodeo není jen unikátní šancí úplných amatérů startovat vedle vítězů nejrůznejších světových klání, všichni mají také možnost se pobavit a zkusit svou dovednost v některé doprovodné soutěži. Připravena bude trať endurocrossu, FMX show a nově také Rocket ride – soutěž ve zdolávání výjezdů, kterých nabízí místní terén vskutku dostatek. Nebo se můžete prostě dívat a večer zasednout ve velkém party stanu pro 3500 návštěvníků a bavit se v mezinárodní společnosti nad půllitrem piva.
V této dovednosti vynikají především německy mluvící návštěvníci ... :) Místo konání je vzdáleno cca 200 km z Dolního Dvořiště, takže nemáte-li na některý ze dnů 11 až 14 června, program, udělejte si výlet. Nebudete litovat...

Více na www.erzberg.at

Erzbergrodeo 2007 - Official Video


POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist