gbox_leden



Cesta Na Opici do Afriky odstartovala

Jaroslav Šíma míří na replice miniaturního motocyklu Honda Monkey do dalekého západoafrického Mali, a před odjezdem nás seznámil se vším, co se týká cesty i neuvěřitelně malého stroje, na němž bude absolvovat svou mimořádnou pouť.

Bláznivý dobrodruh chce během své 17 000 dlouhé cesty navštívit celou řadu zajímavých míst. Klíčovou zastávkou bezesporu bude návštěva českých vojáků v Bamaku, kteří zde slouží pod vlajkou EU, dál Jardu čeká pěší výstup na nejvyšší horu Maroka djbel Toubkal 4167 m, a jakousi cestovatelskou metu této výpravy představuje legendární pouštní město Timbuktu.

Nejen tam ale může narazit na četná nebezpečenství, ze kterých by se nejednomu z nás roztřásla kolena. To vše pouze sám na motocyklu o objemu pouhých 125 ccm, minimem výbavy a bez GPS. A to je nejspíš ten důvod, proč je cestovatel typu Jarda Šíma jen jeden.

Navíc chce po svých předchozích cestách s malými motocykly dokázat, že i s tím nejmenším strojem lze cestovat na dlouhé vzdálenosti, a že právě malý motocykl Rahier MG - replika legendární Hondy Monkey, je pro svou nenáročnost tím pravým strojem pro africké dobrodružství. Motocykl na cestu připravoval dakarský matador Ivoš Kaštan, který je zároveň i prodejcem těchto motocyklů.

Jarda Šíma se na cestu vydal stylově od pavilonu opic v plzeňské ZOO, kde se za účasti veřejnosti, motorkářů a regionálních médií rozloučil nakrmením afrických šimpanzů a pak spolu s masivním motorkářským doprovodem slavnostně odstartoval.

Nezbývá, než popřát cestě trvající bezmála 3 měsíce, pod záštitou armádního generála Ing. Petra Pavla štěstí, držet palce a fandit prostřednictvím tohoto webu nebo facebookového profilu Na OPICI do Afriky, který bude pravidelně aktualizován o nejnovější zážitky, situace a zajímavosti z cesty.

Patron akce: Matěj Homola, frontman kapely Wohnout

Mediální partneři: ČMN, RADIO BEAT, Motorkari.cz

Partneři akce: DEVOLD, GIVI, ULTRA SEAL, norskamoda.cz, IKbike.cz, MOTO S&P, MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 22, MBW, Mitas, PROMOTÝM PRAHA, senodakaru.cz, WPA WORKPRESS AVIATION, Royal TRUST, RELAX RADIO, Balsen s.r.o., River Boats Prague

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):


TOPlist