sumoto_leden



Česká společnost NAVITEL přináší nové produkty pro motorkáře

Motorkářskou navigaci NAVITEL G550 Moto z našich stránek už znáte. Za lidovou cenu nabízí odolné zařízení vyvinuté přímo pro motorkáře s bezplatnou aktualizací map, které by nově mělo být rychlejší a spolehlivější. Není to ale jenom navigace, co může NAVITEL motorkářům nabídnout, tak si pojďme představit i další produkty této české společnosti.

Kapitoly článku

Co dělá navigaci G550 Moto speciální motocyklovou navigací? Je to jednak její odolnost. Splňuje mezinárodní standard IP67, což znamená, že je odolná proti nárazům, prachu a také je vodotěsná. Se všemi těmito vlivy se na motorce snadno potkáte, takže je fajn, že o přístroj nemusíte mít strach. Její displej o úhlopříčce 4,3 palce je navržený tak, aby byl snadno ovladatelný i v motocyklových rukavicích, aktuálně prodávané verze navíc slibuje lepší čitelnost na slunci, kterou ještě zlepšuje její držák se slunečním štítkem. Nejdůležitější na navigaci samozřejmě je, aby navigovala a i v tomhle ohledu by současná G550 měla být lepší, než byla. Běží totiž nově na svižnějším a spolehlivějším Linuxu, který zvládne lépe zpracovat data ze všech 47 zemí, které jsou součástí licence. Některé z nich jsou už předinstalované, ostatní stáhnete prostřednictvím programu NAVITEL Navigator Update Center, který budete potřebovat i dál. S navigací totiž dostáváte podporu v podobě doživotní aktualizace mapových podkladů, která přichází 3x až 4x za rok. V mapách přitom nechybí informace o dopravních kamerách, radarech a dokonce i zpomalovacích prazích. Mimo ně umí navigace také upozornit na překročení rychlosti nebo vyhledat body zájmů jako jsou restaurace, bankomaty nebo čerpací stanice. V balení navíc dostanete mimo držáku a napájecích kabelů na motorku také přísavku a kabel do auta, takže přístroj nemusí sloužit jenom v jedné stopě.

Universální použití najde také přístroj NAVITEL AIR 15 AL. Už z jeho názvu se dá odvodit, že bude mít něco společného se vzduchem, přesně řečeno je to přenosný bezdrátový kompresor. Necelé půl kilo vážící krabička dokáže tlačit vzduch rychlostí až 15 litrů za minutu, takže s ní hravě dofouknete motorku nebo auto, díky několika režimům ale není problém s ní nafouknout také jízdní kola, míče, matrace nebo hračky do vody. S tím počítá také balení, kde najdete potřebné koncovky. Aby nedošlo k přefouknutí nebo poškození, je uvnitř chytrý čip, který vyhodnocuje v reálném čase data ze senzoru a dynamicky upravuje tlak. Stačí tak nastavit vhodný režim, požadovaný tlak, zmáčknout start a o nic se nestarat. Součástí kompresoru je také praktické LED světlo a v případě, že kompresoru dojde energie, ho stačí připojit pomocí USB-C konektoru a za méně než 4 hodiny je opět připravený foukat.

Vyloženě motorkářská je poslední novinka, která se jmenuje NAVITEL M800 DUAL. Jde o palubní kameru s duálním záznamem, to znamená, že zachycuje jak cestu před motorkou, tak za ní. Dvojice kamer zaznamenává obraz v úhlu 130° v kvalitě Full HD s frekvencí 30 snímků za vteřinu a nechybí ani záznam zvuku s technologií ENC (Environmental Noise Cancelling), která snižuje okolní šum. Protože jde o motorkářský produkt, ani tady nechybí odolnost proti vodě a prachu. U záznamové jednotky jde o certifikaci IP66, dvojice kamer plní vyšší IP67. Odolnost zvyšuje také kovové provedení, které na rozdíl od plastu lépe odvádí teplo, díky tomu je celý systém stabilnější. Stabilnější vůči teplotám je také superkondenzátor, který je použitý k napájení a je kvalitní alternativou k li-ion bateriím. Ale nebojte se, systém není nabíjecí, v balení je standardní napájecí kabel.

Hodně důležitá je u palubní kamery možnost záznamu do smyčky, kdy po zaplnění karty začíná přepisovat nejstarší záznam. Kamera M800 DUAL je navíc vybavena G-senzorem a spolu s vestavěným senzorem náklonu dokáže detekovat úhlovou rychlost a automaticky uzamknout záznam pro případ nehody. Krom toho můžete kameru ovládat také pomocí dálkového ovládání, nahraná videa potom můžete prohlížet přes mobilní telefon, protože je kamera vybavená Wi-Fi připojením. Kdo má touhu videa více upravovat, může využít počítačový program NAVITEL DVR Player, kde je mimo jiné možné prohlížet trasu s rychlostí, protože kamera disponuje také jednotkou GPS.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku



TOPlist