europ_asistance_2024



BMW bude pořádat dovolené na R 18

Motocyklová dovolená se dá strávit všelijak. Většina z nás je zvyklá naplánovat si ji od A do Z doma včetně přípravy vlastní motorky, jsou ale lidé, kteří na tohle nemají čas ani náladu a raději si zaplatí za komplexní zážitek. V poslední době tuto službu nabízejí rovnou výrobci motocyklů a nejnověji to je BMW a tři destinace na nových cruiserech R 18.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kapitoly článku

Honda, Moto Guzzi, Ducati, Triumph a určitě bychom mohli pokračovat ještě u dalších, tam všude najdeme jednorázově nebo průběžně nějaký zákaznický program, v jehož rámci se vydáte na jednom či více modelech dané značky na kratší či delší výlet. Samozřejmě to zpravidla zajišťují nějaké externí agentury, které s tímto druhem služby mají dokonalé zkušenosti, ale zastřešuje to motocyklová značka. To je přesně situace i pro trojici výletů nazvaných The Great Getaway, které pro BMW pořádá partnerská agentura Elephant Moto.

A měla by to tedy být jízda. Jelikož se jedná o BMW, musí být všechno tip ťop. Žádné víkendové toulání se kolem komína, spaní v kempu a střídání na různých modelech od malých géček přes efka až po velká GS, The Great Getaway je prostě výlet na nových velkých cruiserech R 18 v různých verzích a akce vždycky trvá osm dní. Teda takhle, osm dní se jezdí, takže s příjezdem a odjezdem počítejte dnů 10. To už je pořádná dovolená v jedné stopě. Zajištěné máte jídlo a nealkoholické pití, doprovodné vozidlo (které vám nejspíš poveze věci, takže motorku nemusíte každé ráno obalit batohy a brašnami a jedete si hezky nalehko), bohatý sociální program a samozřejmě ubytování, které bude probíhat v nejlepších hotelech. Denně byste měli najet 150-200 km, což není až tak moc, ovšem jelikož se má jezdit půvabnými zapadlými cestami, které znají jenom místní průvodci, motorek si užijete dosyta. Ale přitom bude pořád dost času na zastávky tu v zajímavé dílně, tamhle na místním tržišti…

Kdy a kam se pojede? První akcí se čtveřicí termínů je v březnu až dubnu 2022 svezení na Kostarice, kterou projedete skoro celou. Od dubna do června se The Great Getaway přesune do Portugalska, jež si dáte od Lisabonu na sever v šestici termínů, a stejný počet termínů od srpna do října je připraven i na svezení po severozápadě USA. Z popisu je jasné, že The Great Getaway není koncept určený pro motorkáře, kteří si s sebou v kufrech vozí do zahraničí konzervy, aby ušetřili. Za každý z těchto výletů zaplatíte 6950 EUR (cca 175 000 Kč), a pokud nejste zrovna sociální typy, za spaní každý večer v samostatném jednolůžkovém pokoji budete muset přihodit ještě 1375 EUR.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš (Odebírat články autora) - Výška redaktora: 174 cm

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz


TOPlist